Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مهربان؛ شرط لازم و ضروری برای تحقق ازدواج آسان، آگاهانه و پایدار را برخورداری از مولفه‌های تعقل دینی دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد مهربان، کارشناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون ضمن تبریک سالروز ازدواج صالح ترین ستاره های صحنه خوشبختی با اشاره به اصلی‌ترین شرایط برای ازدواج آسان، بیان کرد: معیارهای ازدواج آسان بستگی به جهان‌بینی افراد، اعتقادات دینی و مذهبی، ویژگی های فرهنگی و اجتماعی و پذیرش خواسته های متقابل به عنوان اصلی ترین شرایط برای ازدواج آسان مطرح می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی ادامه داد: اصلی ترین شرایط جهت ازدواج آسان عموما معیارهای معنوی و دینی و فکری و فرهنگی است به خصوص در جامعه ایرانی ما، معیارهای اجتماعی نظیر شغل و استقلال مالی به عنوان معیارهای اصلی ازدواج به حساب می آید.
 
مدار معنوی و اسلامی از پسنده ترین معیارهای ازدواج است

این کارشناس پسنده ترین معیارها را بر اساس مدارهای معنوی و اسلامی عنوان کرد و گفت: کسانی در زندگی موفق تر خواهند بود که این معیارها را برجسته تر ببینند و هرچه از مدار معنوی دورتر و متمرکز به مدارهای مادی باشند از شرایط ازدواج آسان فاصله خواهند گرفت و نتیجه مثبت و مفیدی را در بر نخواهد داشت.
 
وی با اشاره به شرایط ازدواج آسان از نظر اسلام تصریح کرد: دین مبین اسلام به عنوان کامل ترین دین های آسمانی معیارهای متین و مشخصی را برای ازدواج آسان عرضه می کند، معیارهایی که متضمن مسئولیت پذیری مشترک و کیفی سازی زندگی را در پی دارد.
 
وی افزود: اسلام به عنوان یک ایدئولوژی اصیل آسمانی و انسانی به فاکتورهای مثبت اخلاق محور نظیر حسن اخلاق، صداقت، متعهد بودن، تکریم متقابل و پایبند بودن به اصول اعتقادی و کلامی به عنوان ضمانت ازدواج آسان معرفی می کند.
 
معرفی الگوهای دین اسلام زمینه ازدواج آسان را در جامعه به دنبال دارد

مهربان گفت: هرچه طرفین از نظر صفات ممتاز اسلامی برجسته تر باشند تاثیر ازدواج را فراهم تر می کند و هرچه این صفات در طرفین کمرنگ تر باشد شرایط ازدواج آسان سستر می شود و باید الگوهای دین اسلام مانند ازدواج مولا امیرالمومنین سلام الله علیه و فاطمه زهرا سلام الله علیها به عنوان صالح ترین افراد در تاریخ برای مومنان و موحدان به عنوان یک الگوی موفق معرفی شود و ما به عنوان مسلمان با تبعیت از این بزرگواران می توانیم شرایط ازدواج آسان را به عنوان یک الگوی موفق و مثبت رواج دهیم.
 
وی با اشاره به شرایط ازدواج آسان از نظر خانواده ها اظهار کرد: خانواده به عنوان یکی از ارکان اصلی جامعه نقش نافذی در ازدواج دارند و امروزه متاسفانه برخی از خانواده ها تحت تاثیر عوامل مختلفی که برگرفته از فرهنگ های غربی و غیراسلامی است برخی از اصول اساسی و اسلامی در مورد ازدواج آسان را کمرنگ و به جای اینکه شرایط را طبق الگوهای اسلامی تسهیل کنند از فرهنگ های غیر ایرانی و متضاد با اصول اساسی جامعه مطرح می‌کنند که جای بسی تاسف است.
 
زندگی پر تلاطم نتیجه الگوبرداری غیراسلامی است

این کارشناس ادامه داد: چنانچه خانواده‌ها از اسوه های اسلامی و انسان مداری که همانا اهل بیت ائمه علیه السلام هستند الگوبرداری کنند قطعاً شرایط به سهولت ازدواج شتابدهنده خواهد شد و اگر الگوهای غیر اسلامی تبعیت شود زندگی متلاطم، موج مدار و مشکل سازی را در پیش رو خواهند داشت.
 
وی گفت: علت بی رغبتی جوانان به ازدواج بر اساس اصول فیزیکی و فیزیولوژیکی، جسمی و جنسی برای ازدواج جوانان در عصر حاضر و همچنین مسائل مختلف فکری و اجتماعی در کنار بلوغ جسمی همراه با تحولات فرهنگی که بنابر دلایل متعددی این روند را دچار کندی کرده است.
 
ازدواج های سنتی برگرفته از اصالت اسلامی و ایرانی بود

وی اذعان کرد: از مهم‌ترین مقوله ها مسائل استقلال مالی و اشتغال و افزایش هزینه های هنگفت ازدواج و زندگی است که برگرفته از فرهنگ های غربی و غیر اسلامی است، به طوری که در گذشته مردم بیشتر به اصالت اسلامی و ایرانی متکی بودند و با حداقل انتظارات و هزینه ها ازدواج به سهولت اتفاق می افتاد ولی امروزه خانواده ها سقف انتظارات خود را افزایش دادند که نتیجه آن کاهش ازدواج را به جامعه تحمیل کرده است و همچنین استقلال و امنیت شغلی، ثبات و پایداری در تحصیل درآمدها هم می تواند از دیگر عوامل عمده ای در این زمینه باشد.
 
مهربان با اشاره به تغییر نگرش های فرهنگی در کشور بیان کرد: بدون شک یکی از مسائل ازدواج فرهنگ در جامعه است که از مهم ترین مولفه ها به حساب می آید که باید جدی تلقی و در جامعه مدیریت شود ر به نگاه نوین عمدتاً آسیب ساز است که لازمه همه دست‌اندرکاران موضوعات فرهنگی این ابر موضوع را مدیریت و با رصد متغیرها و مولفه ها نسبت به این تغییر نگرش‌ها برنامه ریزی کنند.
 
از مهم ترین موانع و عدم اقبال جوانان به ازدواج مسائل اقتصادی است

وی با اشاره به موانع ازدواج اذعان کرد: از موانع ازدواج که باعث عدم اقبال جوانان به ازدواج است مسائل اقتصادی و اجتماعی شناسایی شده که از ممتاز ترین محورهای ازدواج هم محسوب می شود، لذا از پایه‌های بنیانی محور ازدواج مسائل اقتصادی مطرح می شود که البته در فرهنگ‌های محلی ما متفاوت بوده است.
 
کارشناس اجتماعی با اشاره به تغییر سبک زندگی و گسترش شبکه های مجازی و نقش آن در عدم ازدواج جوانان افزود: دنیای امروز دائما در حال تغییر و به همان نسبتی که در مسائل علمی و تخصصی با شتاب در حال حرکت است، تحولات در سبک زندگی جوانان هم به وضوح مشخص می شود.
 
تاثیر مستقیم شبکه های اجتماعی بر سبک زندگی مردم

وی ادامه داد: شبکه‌های مجازی می تواند متغیر در تغییر سبک زندگی و تاثیر گذار در ازدواج جوانان باشد و در شبکه‌های مجازی برنامه های متفاوتی ارائه می شود که برخی از آنها مثبت و مفید تلقی شود اما اگر شبکه های مجازی هدفدار غربی باشند تاثیر نامتعارف در مورد ازدواج به مخاطب خود و جوانی ایرانی ما القا خواهند کرد و بنیان ازدواج را سست می کنند.
 
مهربان خاطرنشان کرد: اگر ما بتوانیم از فضای مجازی با برنامه های پربها و پر مخاطب در راستای ازدواج آسان خردمندانه مدیریت کنیم به سمت سوی سبک سازگار و سامان یافته تغییر دهیم می توانیم موفق شویم و باید بپذیریم که شبکه‌های مجازی نقش تعیین‌کننده‌ای در دنیای امروز که دنیای دیجیتال و مجازی است خواهند داشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شرایط ازدواج آسان شبکه های مجازی برای ازدواج خانواده ها سبک زندگی مولفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۴۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: سال گذشته بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی استان بهره‌مند شدند.

نقش روانشناسان در تمامی مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است. بحران‌ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مختلفی مانند افسردگی، خشونت، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواسی و غیره در جامعه می‌شود که روانشناسان با ارائه مشاوره تخصصی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روانی جامعه گام‌های اساسی و ارزشمند برمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر فریبا بریمانی امروز در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت‌تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقاء سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و غیره به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر  ۱۹۴هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ «صدای مشاور»، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره‌مند شدند.

این مسئول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: بی‌شک، یکی از راهکارهای موثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴ هزار و۹۹ زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵هزار و ۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب‌زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶  هزار و ۳۶۱زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده‌ترین دلایل طلاق عدم مسئولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سؤظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی
  • جزئیات یک تصمیم پرسروصدا؛ ژوزه مورایس چگونه مسلمان شد؟
  • پشت پرده مسلمان شدن مورایس سرمربی سپاهان
  • غافلگیری بزرگ باشگاه سپاهان؛ مورایس چطور مسلمان شد؟ | یک حادثه و یک نفر!
  • تصمیم بزرگ: مورایس چگونه مسلمان شد
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور